El Grecon matka

 
 

El Greco on matka itäisen Välimeren eli Egeanmeren saariston makuihin.

 

Itäisen Välimeren eli Egeanmeren alue on vuosituhansien ajan ollut eurooppalaisen ja Lähi-idän kulttuurien kohtaamisten näyttämö. Meille kreikkalaisille – eurooppalaisille – sivistyksen ja kaupankäynnin ohella, ruoalla on aina ollut erityinen asema kulttuurimme kehityksessä.

Ruoalla on tarina. Se on muistoja. El Grecon ruoka on makumatka Egeameran saariston ytimeen – makumuistoihimme.

Kreikkalaisen ruokakulttuurin filosofian mukaan ruoka maistuu parhaimmalta hyvässä seurassa. Ruoka on tarkoitettu jaettavaksi ja yhdessä nautittavaksi. 

Haluamme tuoda esille kreikkalaisten ruokakulttuurin autenttista, kaunista ja maukasta luonnetta. Juurikin tästä johtuen ei sisustuksemme ole estetiikaltaan tyypillisen turistitavernan mukainen sinivalkoisine pöytäliinoineen. 

Perinteet ovat meille kuitenkin kunnia-asia. Pääruoissa se näkyy niin herkullisena moussakana kuin mureina lammasruokina. Valmistamme ne aina huolella ja raaka-aineita kunnioittaen. 

El Grecon tilat kostuvat kolmesta salista, jotka yhdessä luovat viihtyisän ja avaran kokonaisuuden. Sisustus on aitoa klassista kreikkalaisuutta vaan ei kitschiä. Yhdistimme rohkeasti Bysantin ja Egeanmeren saariston värejä ja ilmeitä.

Etusalin avarat tilat tarjoavat loistavat puitteet nautinnolliseen herkutteluun ja seurusteluun. Keskisali on ilmeikäs ja lämmin; juuri sopiva drinkille tai lasilliselle viiniä sekä meze-alkupaloille. Talon sisäpihan lasikattoiseen saliin puolestaan tulvii runsaasti valoa ja ihanaa terassimaista tunnelmaa. 

 

Toivotamme teidät sydämellisesti tervetulleiksi jakamaan yhteisiä makumuistoja,

 

 
 
IMG_1077.jpg